Aydın Kuşadası Güzelçamlı

Aydın Kuşadası Güzelçamlı

Aydın Kuşadası

Aydın Kuşadası, ilinden çok ilçesiyle ön plana çıkmış bir yerden bahsedeceğim. Kuşadası’nı hepimiz duymuşuzdur, yaz geldin mi ünlülerin mesken ettiği yerler arasına girdiğinden, televizyonlarda sıkça rastlıyoruz. Yerli turist çektiği gibi yabancı turistlerinde yoğun ilgisi var buraya. Aydın’a 71km uzaklıkta bulunan doğa harikası yer, adını Güvercin Adasından almıştır. Yat limanı, çok sayıda plaj, motel, otel, kamping, tatil köyü ve eğlence yerleriyle, özellikle yaz aylarında çok canlı ve renkli bir yaşantı sergiler.

aydin kusadasi - Aydın Kuşadası
Aydın Kuşadası Simgesi

Her fırsatta gittiğimiz için artık Ada’ya hakimim. Arabayla 45 dakikalık bir yol sürüyor. Sonra kendimizi çarşısında buluyoruz. Uzun geniz bir çarşısı var. Hediyelik eşyalar raflarda sergilenmiş, yiyecek içecekler göz dolduruyor. İskeleye doğru ilerledikçe balık kokuları sarıyor bedenimizi. Aklımızda dönüşte yiyeceğimiz yemek, bir anda balık ekmek oluyor 🙂 Tadıda güzel manzarası da. Yemeğimizi yedikten sonra denizi takip etmeye devam ediyoruz. İskelelerde vapurlar hazır bekliyor, gezi için. Bazıları bir çok adaya gidiyor, sabahtan çıkıyorlar yola. Koy koy gezmek terapi gibi geliyor insana. Ama biz hep öğleden sonra gittiğimiz için o koy gezintilerine maalesef katılamıyoruz 🙂 Vaktiniz varsa yada orada birkaç gün geçirecekseniz, kaçırmayın derim.

Biraz daha yürüdükten sonra kalesine geldik. Güvercin Ada Kalesi.

Kuşadası , Güvercinada Kalesi

Kuşadası İlçesi, Hacıfeyzullah Mahallesinde bulunan Güvercinada Kalesi, Kuşadası Körfezinin ağzında limanı koruyan bir konumda yapılmıştır. Güvercinada üzerinde, Barbaros Hayrettin Paşa tarafından yaptırılan bir iç kale ve İlyas Ağa tarafından yaptırılan surlar yer almaktadır. Bu surlar Mora İsyanı sırasında adalardan ve denizden gelebilecek saldırıları önleyebilmek için yaptırılmıştır. Surlar adayı çepeçevre saracak şekilde yaklaşık 3 metre yüksekliğinde inşa edilmiştir. Kalenin yapımında kullanılan taşlar Yılancıburnundan getirilmiştir. Surların güneyinde doğu yönüne cepheli merdivenlerle çıkılan yuvarlak kemerli ve iki kule ile korunan kale giriş kapısı yer almaktadır. Kuzey kule beşgen, güney kule ise silindirik biçimdedir. Kapı üstündeki kitabe boşluğu daha önce burada bir kitabenin olduğunu göstermektedir. Surların inşa kitabesi, kuzeydeki kule duvarı üzerinde bulunmaktadır. Kitabe 4 satır ve 20 mısradır. Sene 1242 (1826).http://www.aydinkulturturizm.gov.tr/TR-64456/guvercinada-kalesi.html

Kuşadası Genel Bilgi

İlçede Çıban (Yavansu), Venüs, Güzelçamlı ve Davutlar kaplıcaları, Aslanlı ve Zeus mağaraları, Dilek Yarımadası Milli Parkı ve park içinde yer alan koylar, içmeler; ilkbahar, yaz ve sonbahar mevsimlerinde yerli ve yabancı turistleri konuk etmektedir. Dilek yarımadasını denizden dolaşmak isterseniz karşınıza Tavşan Adası, Su Adası ve Sandal Adası çıkar. http://kuşadası kalesi

kusadasi - Aydın Kuşadası
Kuşadası Kalınacak Yerler

Kuşadası çağlara göre değişen yerleşimlerden oluşmuştur. İlk yerleşim olan Neopolis, “Yılancı Burnu” denilen yerde İonyalılar tarafından kurulmuştur. Ortaçağda Pilav Dağı eteklerinde “Andız Kulesi” denilen alandaki yerleşim, deniz ulaşım güçlükleri nedeni ile bugünkü Kuşadası’nın bulunduğu “Skala Nova” adlı kente kaymıştır. Milli parkın kuzeydoğusundaki Dilek Tepesi’nin eteğinde, on iki İon kenti birliğinin toplanma yeri olarak bilinen Panionion’un sur duvarları ve meclis binasının kalıntıları günümüze ulaşmıştır. Burada, Venediklilerden kalma kaleyi ve hemen bu kalenin 2 km. güneydoğusundaki Anaia kentini gezebilirsiniz. http://kuşadası kalesi

Kuşadası Plajları

 Kadınlar Denizi Plajı ( Leadies Beach )

Kuşadasının en ünlü ve bilinen plajındayız. Burada ücretsiz bir şekilde denize girebiliyorsunuz. belediyeler soyunma kabinleri, tuvaletler, duşluklar yapmış, istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. şezlong, şemsiye yanınızda varsa ne ala, ama yoksa orada ücret karşılığında kullanabilirsiniz. Üst kısımlarında oteller dolu. Kalacak yer sıkıntısı yok, her bütçeye uygun seçenekler var. Biraz çıkıp dolaşmak isterseniz de cafeler restoranlar yakınında. Kuşadası merkeze yürüme mesafesi 20 dakika kadar. Dolmuşlarla 5 dakikada buradasınız.

kusadasi uzun plaj 1000x563 - Aydın Kuşadası
Kuşadası Uzun Plaj

Kuşadası Halk Plajı

Kuşadası merkeze yürüme mesafesinde bulunur. yerli yabancı turistlerin cirit attığı bir yerdir. Şezlong, şemsiye, tuvaletler, soyunma kabinleri mevcut. Çok fazla yoğun olduğu içim şemsiye bulmak zor oluyor. Dilerseniz siz getirebilirsiniz. Çarşısı, cafeleri, alışveriş merkezleri hemen yanınızda.

Milli Park Plajları

Gerek doğasıyla gerekse temiziliğiyle en çok gidilen yerlerin başında geliyor. Piknik yapmak için uygun yerleri var. Merkezden yaklaşık 1 saat kadar uzaklıkta. Alışveriş merkezi yok. Yanınıza ne alınacaksa unutmayın burada bulmak zor. Bir tane market tarzı küçük bir yer var, her şey yok içinde. Güzelçamlı, Kuşadası, Davutlar, Didim ve Söke’ ye yakın yerel halk içinde çok tercih edilir.

Yeşil Plaj, Uzun Plaj, Kuştur Plajı, Sevgi Plajı, Papaz Plajı yine gidilebilir güzel plajlarından bazılarıdır.

Kuşadası’na Nasıl Gidilir

Aydın Kuşadası 71 km, Kuşadası İzmir 101 km mesafede. Kuşadası, İstanbul’a 570 km ve Ankara’ya ise 647 km uzaklıkta. İlçeye yılın her döneminde İstanbul, Ankara, İzmir ve birçok şehir merkezinden şehirlerarası otobüs seferi düzenleniyor. İlçeye Aydın Turizm, Efe Tur, Öz Diyarbakır, Metro Turizm, Anadolu Turizm, Pamukkale Turizm, Hakiki Koç gibi firmaların karşılıklı seferleri vardır. Yaz aylarında ise sefer sayısı artıyor.

Beğendiysen paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Takvim

Ekim 2023
P S Ç P C C P
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ücretsiz Tüm Kamp Yerleri

error

Blogun tadını çıkardın mı:) Öyleyse takip et ;)