Kocaeli Kartepe

Kocaeli Kartepe

Kartepe Gezi Notlarım

Kartepe gezi notlarım, kışın yapılabilecek en güzel aktivite olan kayak hakkında biraz genel bilgi yazacağım. Öncelikle hiç denemediğin bir sporsa kayak, başta çekinmenin çok normal olduğunu bilmelisin. İnsanın zaten soğuk havada yapmak istediği şeyler genelde dört duvar arasında başlayıp, biten deneyimler oluyor. Battaniyeni ve kahveni alıp kitap okumakla çok az şey kıyaslanır biliyorum. Fakat bazan bir mart sabahı canımız sıkılmış bir şekilde uyanabiliyoruz. Dört duvar arasında kalmanın huzursuzluğu kaplıyor içimizi. Sevdiceğinle karın tadını sadece izleyerek değil , oynayarak ve kayarak da çıkarmak istiyorsunuz. Sanırım bu yazım sizler, en çok da benim için olacak 🙂 Kalın bir şeyler giyip insanın arasını bozan soğuğa karşı tedbirini alıyorsan sıkıntı yoktur. Yanında çocuğun bile olsa 🙂

Sevdiğim ve arkadaşlarımla buz gibi havanın tertemiz kokusunu içime çekmek, evde oturup dizi izlemekten daha fazla cazip geliyor. Kaymak riskli iş, zaten iki zevk için kolumu bacağımı kırmaya değmez, evde oturayım diyorsan! o iş öyle değil, evde oturma, çık dışarı hayatını yaşa, çok keyif alacaksın biliyorum. Aldığın keyifi benimle paylaşırsan çok mutlu olurum 🙂

Kartepe Kayak Pisti

Yol boyunca hiç kar görmediğimiz için biraz endişelensek de, zirveye yaklaştıkça karın yumuşak dokusunu üzerimize çektik.. Olur ya gitmek istersiniz diye söylüyorum. Zirveye çıkmadan kesinlikle inmeyin. Yol boyunca en çok kar oan bölgelerde durup kar topumuzu oynadık, ıslandık üşüdük ama piste ulaşınca bütün her şeyi unutuverdik. Biz en üstte bulunan The Green ParkHotel’e gittik. Giriş 25Tl idi. Otapark ücreti yanlış olmasın. Pistlerin içine girmek istiyorsanız bir otele gitmeniz gerekecek. Alana girdiğimizde 2 tane pist bizi karşıladı.

Sağdakinde profesyonel kayakçılar sörf yaparken; sol taraftakinde ise bizim gibi tecrübesiz olan ve çocuklu olan insanlarımızın kızak eşliğinde kaydığını gördük 🙂 Fazla zaman kaybetmeden sol pistten devam ettik. Piste giriş 50Tl. İki kişilik kızak var bunun içerisinde. Çok para demeyin, gerçekten değiyor. Oraya kadar gidiyorsanız kesinlikle bu deneyimi yaşamalısınız. 1 saatlik zamanınız var, az değil çünkü yukarıdan kayıp, aşağı inince, tekrar yukarı kızakla birlikte yürüyerek çıkıyorsunuz. Bize 40 dakika yetti, yorulduk ve acayip eğlendik. Çoraplarımız sırılsıklam oldu. Ama hava o kadar güzeldi ki karın üzerinde yatıp yuvarlandık, gram üşümedik. Güneş hiç bizden ısısını esirgemedi.

Piste en yakın cafeler

Pist dışında en yakın ve sobalı olan cefeye oturduk. Otantik şeyler hoşumuza gittiği için başka yer aramadık. Bir kahve söyledim ve unutulmayacak anılarımın üzerine bir anı daha ekledim 🙂 Pistin ilk giriş kısmında küçük cafe bar’lar var. Tercih size kalmış oralarda da oturabilirsiniz. hediyelik eşya satan bir yerde mevcut. Aynı zamanda benim dikkatimi çeken birkaç tane photoshop yazan profesyonel fotoğraf çeken yerlerde hemen pist yakınında. 2 saatlik Kartepe Kayak Alanı, bizlere inanın yetti. Kara özlemimizi giderdik hatta baya baya doyduk 🙂

kartepe cafe 1000x750 - Kartepe Gezi Notlarım
Kocaeli Kartepe Kayak Pisti-cafe

Kuzu Yaylası

Gittiğimiz cafede ki çalışan çocuğun önerisiyle buraya geldik. Maşukiye’ye doğru giderken yolumuzun üzerindeydi. Her zaman mı geliyoruz deyip, kırdık direksiyonu sağa. Tabelalar yardımıylada kolaylıkla bulduk. Burası Kartepe Kayak Pistinden daha çok karla kaplıydı. Tur şirketleriyle birlikte gelen insanlar dört tarafa yayılmış, en güzel köşelerde fotoğraf çekiniyor. Yolları çok güzel. Ağaçlık bölgelerde kamp kurmuşlar, ateşler yanmış, gırgır şamata oh 🙂 Bizlerde bol bol fotoğraf çekinip yolumuza devam ettik. Kamp işini düşünen arkadaşlarımız buralarda çadırlarını kurabilir. Manzarası fevkalade.

Maşukiye

Son durağımız burası olacak. Maşukiye Kartepe’ye bağlı bir mahalle. Etrafında bungalov evlerin olduğu sakin ve doğasıyla dikkatleri üzerine çeken bir yer haline gelmiş. Kartepe’ye gelenler buraya da uğramadan gitmiyor. Dinlenmek için güzel yer. Yine küçük kayak yapılacak yerler var. Çok fazla Alabalık Tesisi bulunuyor. Konaklayacak yerler mevcut. Biz Şelale Restoranına doğru gittik. En güzel manzara orada varmış. Restoran’a girmenize gerek yok, köy yolu var, oradan restoranların arasından gezerek çıkıyorsunuz. Şelaleyi biraz takip ettik. günün yorgunluğu üzerimize düştüğünden çok yukarlara çıkamadık. Ahşap salıncaklar, Gondol tarzı Balıkesir usulü salıncak, çakma değirmen :-), Hediyelik eşya satan yer, Papağanlarıyla birlikte profesyonel fotoğraf çekenler de yine burada var. Seramik cezve anılarımızın ölümsüzlüğünü sağlayacak 😉

Kartepe’ye giderken yanımızda bulundurmamız gereken şeyler?

Eğer profesyonel tarzda kayakçıların giydiği şeyleri giyiyorsanız sıkıntı olmayacaktır. Ama ilk defa gidecekler için şunları söylemeliyim.

Öncelikle yedek kıyafet getirmeniz şart. Karlarda kayarken ıslanabiliyorsunuz. Ayakkabılarınız su alıyor. Bir çorap ve bir ayakkabı kesinlikle bulundurun.

Eldiven alın; Kartepe’de ki karlar bildiğimiz kar gibi değil. buzullaşmış. Eğer kar topu oynama gibi bir durumunuz varsa, elleriniz çok fazla üşüyor. Bunun önüne geçmek için eldiven alırsanız çok iyi olacaktır.

Kayak pistine para vermek istemiyorsanız, eski usul torba, leğen yada yol kenarlarında bulunan deniz botlarını ucuza kiralayabilirsiniz. Bir yere bağlı olmayan, kayılacak yerlerde oldukça fazla.

Güneş gözlüğü; Belki de en çok zorlayan bu oldu. Bir yandan güneş, bir yandan karın beyazlığı gözlerimizi çok yordu. Kısarak gezdiğimizden akşam baş ağrısı çektik. Gözlük şart.

Kocaeli Kartepe de Ne Yenir?

Kartepe’ye girer girmez, sucuk kokularını hemen aldık. Yol kenarlarında sucuk ekmek yapan insanlar azımsanmayacak kadardı. Biz kahvaltı sonrasında gittiğimiz için, kayaktan sonra Doruk Restoran’a oturduk. Karda en güzel yenen şeyin sucuk ekmek olduğunu biliyoruz. E yol boyunca kokusunuda aldık. Yemeden dönmek olmazdı anlayacağınız. Benim aram yok, ama eşim ve arkadaşlarım çok kaliteli ve güzel dedi. Bir yarım ekmek sucuk, 20Tl idi. Orda da manzara eşliğinde çayımı yudumladım. Çok güzel bir gündü.

Kartepe’de Başka Ne Yapılır?

Kayak dışında;

  • ATVlerle Kartepe gezilebilir. Yolda bir grupla karşılaştık. Ve ATV kiralayan yerler yol üzerindeydi.
  • Kuş Gözlemciliği yapılabilir.
  • Yaylaları gezilebilir.
  • Kamp yapılabilir.
  • Mesire alanlarından piknik yapılabilir.
  • Binicilik
  • Foto Safari
  • Paintball
  • Trekking
  • Bisiklet
  • Golf
  • Su Kayağı
  • Kürek
  • Olta Balıkçılığı
  • Yamaç Paraşütü
  • Off_Road
  • Jeep Safari.… Alternatif çok 🙂

Kocaeli Kartepe’ye Nasıl Gidilir?

Maşukiye’ye 15km uzaklıkta bulunan, Kartepe’ye E5 veya TEM Otobanı üzerinden gidebilirsiniz. TEM Otobanı ile gelecekseniz, İzmit doğu çıkışından çıkıp Sakarya tarafından dönünce Sapanca ayrımından girin, 6 km sonra Maşukiye’desiniz. 15 km sonra ise Kartepe’desiniz.

kartepe kocaeli 1000x750 - Kartepe Gezi Notlarım
Kocaeli Kartepe

E5 Kara yolunu tercih ederseniz ise, İzmit’ten 7 km sonra Sapanca ayrımından girin. 8 km sonra Maşukiye’de, 15 km sonra ise Kartepe’desiniz.

  • Kocaeli Kartepe arası 25 km mesafede ve araçla yaklaşık 30 dakika kadardır.
  • Sakarya Kartepe arası 58 km mesafede ve araçla yaklaşık 1 saat kadardır.
  • İstanbul Kartepe arası yaklaşık 132 km mesafede ve araçla yaklaşık 2-2:30 saat kadardır.
  • Ankara Kartepe arası yaklaşık 354 km mesafede ve araçla yaklaşık 4 saat kadardır.
  • İzmir Kartepe arası 470 km mesafede ve araçla 6 saat 30 dakika kadardır.
  • Bursa Kartepe arası 147 km mesafede ve araçla 2 saat 15 dakika kadardır.
Beğendiysen paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Takvim

Ekim 2023
P S Ç P C C P
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ücretsiz Tüm Kamp Yerleri

error

Blogun tadını çıkardın mı:) Öyleyse takip et ;)